Dit zijn de genomineerden voor de Zeeuwse PioniersPrijs (video)

Dit zijn de genomineerden voor de Zeeuwse PioniersPrijs (video)
Dit zijn de genomineerden voor de Zeeuwse PioniersPrijs (video) © OZ
Zeeuwse pioniersprijs
DEN-HAAG - Positieve invloed
De Zeeuwse PioniersPrijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een persoon, onderneming of organisatie die Zeeland op de kaart zet. Pioniersgeest, lef, vindingrijkheid en ondernemerschap spelen daarin een grote rol. De prijs is een initiatief van de stichting De Zeeuwse Connectie, een netwerk dat bestaat uit bijna 9.000 Zeeuwen binnen en buiten de provincie.
Stemmen
In het kader van het Zeeuwse Prinsjesfestival organiseerde de Zeeuwse Connectie zaterdagavond een 'Zeeuwse Handelsmissie' in Den Haag. Tijdens de bijeenkomst maakte de organisatie bekend dat de jury uit bijna 90 aanmeldingen vijf genomineerden heeft geselecteerd. Wie de prijs uiteindelijk wint, ligt in handen van de jury én het publiek. Zeeuwen kunnen via de website van Omroep Zeeland stemmen op hun favoriete pionier. Op deze pagina vind je ook meer informatie over de genomineerden.
5000 euro
De winnaar wint een geldbedrag van 5000 euro, een oorkonde, een beeld van kunstenaar Henk Vierveijzer en advies van vooraanstaande Zeeuwse organisaties. Op zaterdag 8 oktober wordt de Zeeuwse PioniersPrijs in Middelburg uitgereikt tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van De Zeeuwse Connectie.
Winnaars
De PioniersPrijs wordt dit jaar voor de vierde keer uitgereikt. Eerdere winnaars waren De Appelaere (2013), OOS International (2014) en de Zilte Academie Zeeland (2015). De Kustmarathon Zeeland en Snappic.nl ontvingen in 2015 en 2014 de publieksprijs.