Heetste septembernacht ooit in Vlissingen

Heetste septembernacht ooit in Vlissingen
Heetste septembernacht ooit in Vlissingen © Piet Grim / Flickr
© Laura Knol / Flickr

Warmer dan anders

Hoewel de meteorologische herfst alweer twee weken geleden is begonnen is het ook overdag veel warmer dan anders. Volgens weerman Tom van der Spek tikt de temperatuur dinsdag en woensdag op meerdere plekken in Zeeland de dertig graden aan. Ook het zeewater is met 21 graden uitzonderlijk warm voor de tijd van het jaar.
ITEM weerrecord Tom van der Speck

Wolkenveld

Wel is het volgens Van der Spek nog maar de vraag of ook de dagtemperatuur een weerrecord gaat worden. "Een wolkenveld op de Noordzee steekt daar mogelijk een stokje voor. Want de zon draait in de loop van de dag naar het westen toe en verdwijnt dus achter die bewolking op zee. Dat maakt wellicht net het verschil tussen wel of niet een nieuw record."

Al iets herfstachtiger

Dinsdag en woensdag blijft het nog even zomer in Zeeland, maar donderdagavond is het gedaan met het zomerweer. Met bewolking en regen lijkt het dan al iets herfstachtiger. Maar het echte herfstweer volgt in het weekend. Dan wordt het ook niet warmer dan 18 graden, een normale temperatuur voor de tijd van het jaar.

Warm

Het was sowieso een warme zomer. De temperatuur in juni viel nog tegen, maar de maanden juli, augustus en september maakten dat ruimschoots goed. Met name de nachten waren warm.

Extremen

Verder was het een zomer van extremen. Want hoewel er overdag geen de warmterecords werden verbroken, was er wel een kouderecord. Op 10 augustus werd namelijk de koudste temperatuur gemeten op die datum in Westdorpe.