Eindelijk bestemming voor leeg winkelpand Tholen

Eindelijk bestemming voor leeg winkelpand Tholen
Eindelijk bestemming voor leeg winkelpand Tholen © Omroep Zeeland
THOLEN - Kraam huren
In Jouw Marktkraam kunnen ondernemers en particulieren een kraam huren en daar hun spullen verkopen. Het concept is nieuw voor Zeeland, het bestaat al wel op andere plekken in Nederland. Wethouder Hommel is er blij mee. "De invulling van het voormalige C1000-pand was een blok aan het been van de gemeente, maar ook de gemeenschap. Het is nu eindelijk gelukt!" 
© Omroep Zeeland
Wethouder Hommel over winkels in Tholen
C1000 weg
Het pand aan de Eendrachtsweg staat al jaren leeg en was een doorn in het oog van de gemeente. Nadat de supermarkt uit het pand vertrok, zat er nog enkele jaren een kledingzaak in. De wethouder is verschillende keren met ondernemers in gesprek geweest om invulling aan het pand te geven, maar tot nu toe was dat nog niet gelukt.
Aantrekkelijk
Eerder dit jaar kreeg de Eendrachtsweg een boost en moest Tholen weer aantrekkelijk maken voor toeristen. Zo werd nieuwe bestrating aangelegd en werden parkeerplaatsen anders ingedeeld.
© Omroep Zeeland

Leegstand in Tholen

Na een telling van Omroep Zeeland in 2015 bleek dat in Tholen de winkelleegstand relatief het grootst is van Zeeland. De gemeente Tholen zocht jarenlang naar een publiekstrekker als een HEMA of een Action, maar besloot uiteindelijk om het over een andere boeg te gooien. Wethouder Hommel wil in het Thoolse centrum nu exclusieve winkeltjes net als de Negen Straatjes in Amsterdam.