Zeeland wordt wakker: Geen azc, been en gladheid

Zeeland wordt wakker: Geen azc, been en gladheid
Zeeland wordt wakker: Geen azc, been en gladheid © OZ
bord tegen azc in 's-Gravenpolder
bord tegen azc in 's-Gravenpolder © OZ

Geen azc

OOST-SOUBURG - De plannen om een asielzoekerscentrum aan te leggen bij 's-Gravenpolder zijn van de baan. Omdat er steeds minder vluchtelingen moeten worden opgevangen en er landelijk dus steeds minder vraag is naar opvang, ziet Borsele af van de plannen.
© oz

Been van Belgische vrouw

Het been dat op 29 juli op het strand van Westkapelle werd gevonden, is afkomstig van de 43-jarige Marilyne Neufort uit het Belgische Paliseul. Marilyne Neufort vertrok op 9 januari rond 5.00 uur met haar auto. Ze werd daarna niet meer gezien. De vrouw laat twee kinderen achter.
© Omroep Zeeland foto: Jaco Verburg

Strooien

Buiten is het tropisch warm. Maar het duurt niet lang meer voordat het gaat vriezen en de wegen glad worden. Zeeuwse wegbeheerders hebben voor het eerst afspraken gemaakt om voortaan samen de gladheid te bestrijden. Tot nu toe strooiden wegbeheerders alleen zout op hun eigen wegen.
Boeven vangen in de wijk
Boeven vangen in de wijk © OZ

Boevenspel

In de wijk Goes-west gingen inwoners dinsdagavond op boevenjacht. Twee personen zouden zich namelijk verdacht gedragen en door de wijk struinen. Via social media werden de inwoners geïnformeerd en werd de jacht geopend.
foto door Rina van Oeveren
foto door Rina van Oeveren © OZ
(Foto: Rina van Oeveren)

Weer

Het is vandaag stralend zonnig en bijzonder warm. De temperaturen lopen snel op naar 29 tot 32 graden. Daarbij waait er een zwakke tot matige oostelijke wind. Vanavond blijft het nog lang warm.