Onzichtbare laadpaal uit Tholen gaat internationaal (video)

Onzichtbare laadpaal uit Tholen gaat internationaal (video)
Onzichtbare laadpaal uit Tholen gaat internationaal (video) © Omroep Zeeland
Onzichtbare laadpaal internet 1

Afstudeerstage

THOLEN - Drijvende krachten achter de laadpaal zijn Aarnoud van Beelen uit Oud-Vossemeer en Alain de Schutter uit Breda. De twee creatievelingen kregen tijdens hun afstudeerstage bij het Thoolse bedrijf PIA de opdracht om de laadpaal te ontwikkelen. Inmiddels hebben de jongens hun diploma op zak en brengen ze de Streetplug, zoals ze hun uitvinding hebben genoemd aan de man.
Regenbui
De Streetplug is ontwikkeld met vallen en opstaan. Het eerste prototype was namelijk niet waterbestendig. Nu moet alles optimaal werken en wel tegen een regenbuitje kunnen. Hoe het ding werkt? Heel simpel...
Onzichtbare laadpaal internet 2

Limburg

Begin volgend jaar worden op verschillende plaatsen in het land testversies van de ondergrondse 'laadpaal' geplaatst. Daarna krijgt de gemeente Venlo de primeur. De Limburgse gemeente heeft destijds het Thoolse bedrijf benaderd om een oplossing te zoeken voor de wildgroei aan laadpalen. Omdat de Streetplug in de grond zit, tast het ding het straatbeeld niet aan. 

Internationaal

Andere gemeentes in Nederland hebben de palen ook besteld, en er is interesse uit Frankrijk, Duitsland en Scandinavië. Op dit moment zijn het vooral aanvragen van gemeenten en bedrijven. Maar de uitvinding wordt ook particulier verkocht.
Dit is nog een prototype, de echte laadpaal wordt in de grond gebouwd
Dit is nog een prototype, de echte laadpaal wordt in de grond gebouwd © Omroep Zeeland

Innovatieprijs

De onzichtbare laadpaal is genomineerd voor een Nederlandse innovatieprijs. Maandagavond is de halve finale van de Accenture Innovation Awards. Dan weten Aarnoud en Alain of ze naar de finale mogen.