Groene Ster Vlissingen droomt al van de play-offs

Groene Ster Vlissingen droomt al van de play-offs
Groene Ster Vlissingen droomt al van de play-offs © Paul ten Hacken
Groene-Ster-Voorbeschouwing-ZNO160914GP

'Alles mogelijk'

VLISSINGEN - De bovenste vier ploegen in de eredivisie mogen aan het eind van het seizoen uitmaken wie er landskampioen wordt. ''En daarin is alles mogelijk'', zegt Benhammou. De doelstelling van de club is om in ieder geval hoger te eindigen dan de zevende plaats van vorig jaar. 
Vertrek sterkhouders
Groene Ster Vlissingen moet het in het nieuwe seizoen doen zonder Saïd Bouzambou. De naar FT Antwerpen vertrokken spelmaker was vorig jaar een bepalende speler bij de club. Met 29 treffers werd hij zelfs topscorer van de eredivisie. Ook Etienne Mallie en Josimar Pattinama waren jarenlang vaste gezichten bij Groene Ster, maar vertrokken om verschillende redenen. ''Eigenlijk zijn dat spelers die onvervangbaar zijn, maar ik ben tevreden over de spelers die we gehaald hebben. In de breedte zijn we er denk ik zelfs sterker op geworden'', vindt Benhammou. 
El Allouchi 
Want tegenover het vertrek van het drietal staat onder meer de komst van Najib El Allouchi. De 45-voudig international scoorde vorig jaar nog namens Knooppunt tegen Groene Ster, en werd met de Amsterdamse club bijna landskampioen. Onderstaand Youtube-filmpje toont in ieder geval aan dat de kans op spektakel met El Allouchi groot is. 

Najib El Allouchi

Aanwinsten 
Naast El Allouchi wist Groene Ster ook Mohamed Laari (zvv Den Haag) en jong-Oranje doelman Mike van den Nieuwenhuijzen (zvv Eindhoven) naar Vlissingen te halen. Volgens speler Khalid el Hattach (foto onder) staat er weer een goede selectie in Vlissingen. ''Natuurlijk zijn er jongens weggegaan die we gaan missen, maar deze nieuwe spelers hebben weer andere kwaliteiten.'' 
Groene Ster wint met 9-4 van Emmeloord in bekertoernooi
Groene Ster wint met 9-4 van Emmeloord in bekertoernooi © Paul ten Hacken

Blessures en schorsingen

Vorige week plaatste Groene Ster zich al voor de volgende ronde van het KNVB-bekertoernooi. Futsal Emmeloord werd met 4-9 verslagen. In die wedstrijd speelden nog niet alle beoogde basisspelers. Onder meer Hoessein Bouzambou en Abdoe Abdenbi zijn nog geblesseerd, terwijl Mohamed Laari nog een schorsing van twee wedstrijden uitzit van zijn tijd bij zvv Den Haag. ''Het was al met al wel een rommelige voorbereiding, en dat maakt het moeilijk om te werken aan een team dat er zaterdag moet staan tegen titelkandidaat Hovocubo'', zegt Benhammou. 
Betere start? 
Vorig jaar was de start van Groene Ster Vlissingen dramatisch. Ook toen werd de voorbereiding ernstig verstoord door ziekte bij trainer Benhammou. Uit de eerste negen wedstrijden werden toen slechts tien punten gepakt. ''Wij wilden toen in de eerste seizoenshelft de schade beperken, en ook nu zal het even duren voor we alles op de rit hebben. Maar het is duidelijk wat we voor ogen hebben, en we staan er goed voor''. 

Groene Ster