Zeeland wordt wakker: Prinsjesfestival, Jazz en aangifte

Zeeland wordt wakker: Prinsjesfestival, Jazz en aangifte
Zeeland wordt wakker: Prinsjesfestival, Jazz en aangifte © OZ
© OZ

Zeeland in Den Haag

OOST-SOUBURG - De komende dagen staat Den Haag voor een groot deel in het teken van Zeeland. De provincie is dit jaar namelijk gastheer van het Prinsjesfestival en wil zich op de kaart zetten in de hofstad. In aanloop naar Prinsjesdag wordt geen kans onbenut gelaten om te lobbyen voor de Zeeuwse zaak.
Rue d'Anvers in Domburg
Rue d'Anvers in Domburg © OZ
Jazz by the Sea
In een hotel in Domburg is woensdagavond de aftrap van het festival 'Jazz by the Sea' gegeven. Het festival, bekend om zijn "traditional style"muziek, is ook dit jaar weer gratis en de badplaats zit bomvol vaste bezoekers. De organisatie schat dat er jaarlijks zo'n 30.000 bezoekers naar het festival komen.
Vader ivo doet aangifte van zoons via iPad
Vader ivo doet aangifte van zoons via iPad © OZ

Digitaal aangeven

Kersverse ouders in Goes hoeven niet meer naar het gemeentehuis om hun kind aan te geven. Ze doen het gewoon digitaal! Woensdag werden de eerste kinderen op deze manier aangegeven: de tweeling Bas en Tom.
© Nachtbakker / Facebook
Nachtbakker dicht
Nachtbrakers met honger en mensen die na het stappen niet met een lege maag naar huis willen, moeten het de komende tijd doen zonder een broodje van (nacht)bakkerij Tullenaar. De nachtbakker sluit voorlopig de deuren vanwege de overlast die zijn klanten veroorzaken, zegt Bart Tullenaar in een video op Facebook.
© Judith Tichem (foto: OZ
(Foto: Judith Tichem)
Weer
Na het optrekken van de lokale mist, vandaag verder stralend zomerweer, met volop zon en 27 tot 29 graden. Later vanmiddag vanuit het zuiden wat meer wolken en zeer lokaal al een bui.