Gezocht in Zeeland: postbezorgers m/v

Gezocht in Zeeland: postbezorgers m/v
Gezocht in Zeeland: postbezorgers m/v © OZ
Brievenbus
Brievenbus © OZ

Nieuwe uitkeringen

GOES - Een belangrijke oorzaak van de afname is dat er de laatste maanden veel minder nieuwe WW-uitkeringen zijn bijgekomen. In de eerste acht maanden 5500 nieuwe uitkeringen verstrekt en dat zijn 1900 mensen minder dan in dezelfde periode in 2015. De werkloosheid daalde daardoor van 7670 naar 7500. 

Vacaturelijst

Omdat het aantal vacatures naar verhouding toeneemt ontstaat er zelfs een kleine krapte op de arbeidsmarkt, constateert het UWV. Die heeft vandaag een lijst met beroepen gepubliceerd waarvoor in Zeeland veel vacatures zijn. Het gaat bijvoorbeeld om relatief grote vraag naar postbezorgers. Dit is de complete lijst.

Grafiek: in welke beroepen zijn de meeste vacatures in Zeeland

Reimerswaal

De verschillen in Zeeland zijn groot. De gemeente Vlissingen telt met 4,6 procent van de beroepsbevolking het hoogste percentage, buurgemeente Veere met 2,8 procent de minste werklozen. De grootste toename het afgelopen jaar werd in Reimerswaal gemeten: 23,1 procent meer werklozen dan in augustus vorig jaar, waarmee Reimerswaal ook iets boven het Zeeuwse gemiddelde (3,9 procent) uitkomt.