Zesde verdachte aangehouden voor schietpartij Bruinisse

Zesde verdachte aangehouden voor schietpartij Bruinisse
Zesde verdachte aangehouden voor schietpartij Bruinisse © HV Zeeland
Schietpartij Bruinisse
Schietpartij Bruinisse © HV Zeeland
BRUINISSE - Wapen
Bij de huiszoekingen werden ook een vuurwapen, munitie en verdovende middelen gevonden. Alle spullen zijn in beslag genomen.
Tips
De politie heeft inmiddels bijna twintig tips binnengekregen. Hierdoor is duidelijker geworden wat er op het strand bij Bruinisse allemaal is gebeurd. Na een woordenwisseling zijn enkele jongeren bedreigd, waarschijnlijk met een vuurwapen. Volgens getuigen is er ook geschoten vanuit een auto die na de ruzie wegreed van het strand.
Eerste aanhoudingen
Kort na het incident is de bijrijder, een 30-jarige man uit Enschede, aangehouden. De auto is voor onderzoek in beslag genomen. In de wagen is munitie aangetroffen. Niet veel later arresteerde de politie ook de eigenaar van de auto, een 28-jarige man uit Nieuwerkerk.

Vuurwapen op straat

Op aanwijzingen van getuigen is op straat in Bruinisse ook een vuurwapen gevonden. Later op de avond zijn nog drie verdachten aan gehouden in Oosterland. Vermoedelijk gaat het om de overige inzittenden van de auto. Het gaat hierbij om een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, een 27-jarige vrouw uit Enschede en een 27-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Verdachte situatie

Naar aanleiding van de tips is er ook in Ouwerkerk een vuurwapen gevonden. Iemand die in de media het nieuws zag over het incident in Bruinisse meldde dat er afgelopen maandag in Nieuwerkerk ook een verdachte situatie had plaats gevonden. Daarbij zou dezelfde auto betrokken zijn.

Poolse jongen

De politie is nog op zoek naar een vermoedelijk Poolse jongen. Hij zou één van de bedreigde jongens zijn. De recherche wil hem graag spreken.