Geen asielzoekerscentrum in Zierikzee

Geen asielzoekerscentrum in Zierikzee
Geen asielzoekerscentrum in Zierikzee © OZ
.
. © OZ
ZIERIKZEE - Gemeenteraad beslist
Het gemeentebestuur vraagt op 20 oktober aan de gemeenteraad om het dossier AZC in Zierikzee voorlopig te sluiten. De verwachting van het COA is in ieder geval dat dit jaar en volgend jaar geen extra opvangplekken in de gemeente nodig zijn. Ook bij een toename van vluchtelingen zijn er landelijk nog voldoende plaatsen beschikbaar.
Waardering
In het bericht op de website spreekt de gemeente Schouwen-Duiveland de waardering uit voor de manier waarop de inwoners hebben gereageerd. "Op een rustige en respectvolle manier heeft iedereen zijn zorgen geuit. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst als onverhoopt de medewerking voor de opvang van vluchtelingen door onze gemeente eventueel opnieuw aan de orde komt."

'Niet in de buurt'

De gemeente Schouwen-Duiveland legde afgelopen juli meer dan duizend mensen een vragenlijst voor over de komst van een asielzoekerscentrum. De helft daarvan liet toen blijken dat ze zich zorgen maken over de opvang van vluchtelingen. 39 procent vond dat het azc niet te dicht bij bestaande woningen moet staan.