Kracht On Tour moet vrouwen financieel sterker maken

Kracht On Tour moet vrouwen financieel sterker maken
Kracht On Tour moet vrouwen financieel sterker maken © oz
Wethouder Van der Reest ondertekent Kracht On Tour
Wethouder Van der Reest ondertekent Kracht On Tour © oz

Kracht On Tour

GOES - Donderdag werd het startsein gegeven voor de Zeeuwse etappe van de Kracht on Tour, met een ondertekening in Goes. Bij de financieel afhankelijke vrouwen gaat het vaak om vrouwen die bijvoorbeeld zijn gescheiden, maar ook vrouwen die lange tijd thuis hebben gezeten om voor de kinderen te zorgen. Daarnaast benutten vrouwen die niet werken niet of onvoldoende hun talenten. 

Geïnspireerd

Daarom wordt er op 12 oktober in wijkcentrum de Spinne in Goes een bijeenkomst gehouden voor deze vrouwen. "Meer dan 150 vrouwen zullen hier geïnspireerd, gemotiveerd en geënthousiasmeerd worden om de afstand tussen henzelf en de arbeidsmarkt te verkleinen, middels verhalen, workshops en een inspiratiemarkt", zegt Margot Verhaagen van het Zeeuws Vrouwenplatform.
ITEM Solutions salon

Zetje in goede richting

De Goese wethouder Albert van der Reest ondertekende namens de dertien Zeeuwse gemeenten de overeenkomst voor de Kracht On Tour-meeting. "Omdat we het belangrijk vinden dat we mensen die moeite hebben op de arbeidsmarkt graag een zetje in de goede richting willen geven."

Succes

Hij hoopt dat de bijeenkomst een groot succes wordt. "Als van de 100 vrouwen die meedraaien in dit traject er 25 tot 30 een baan vinden dan maf het wat mij betreft een succes genoemd worden."
Snuffelstages
Een belangrijk onderdeel van Kracht On Tour is de Solutions salon. Daar kunnen vrouwen professionals ontmoeten, zoals Zeeuwse gemeenten, welzijnsorganisaties, opleidingsinstituten en Zeeuwse werkgevers, om bijvoorbeeld snuffelstages of werklunches te organiseren. En om samen een plan te maken om vrouwen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt richting werk te leiden.