Ambities zat, nu nog een gebouw en geld

Ambities zat, nu nog een gebouw en geld
Ambities zat, nu nog een gebouw en geld © oz
Indoor Skatepark Goes 1

Te nat of te klein

GOES - Landegent heeft een winkel waarin hij artikelen verkoopt die de doelgroep van een indoor skatehal gebruikt. Zijn klanten hebben behoefte aan een indoorvoorziening, zegt hij. De huidige buitenskatebaan in Goes-Zuid is gevaarlijk om te gebruiken bij slecht weer en indoorskatebaan de Meker in Middelburg is te klein.

Geschikt gebouw

Hij zoekt daarom nu naar een passend gebouw. Het liefst een pand dat de gemeente beheert. Landegent wil dat er in dat gebouw ook ruimte komt voor bijvoorbeeld dansscholen. Het moet een opvangplek worden voor jeugd in het algemeen.
Geen geld
Wethouder Derk Alsema juicht het initiatief toe. Goes wil graag de jeugd in beweging brengen en houden. Een indoor skatebaan past in die visie. Alsema wil op allerlei manieren meedenken en meewerken. Maar een toezegging voor geld is een stap te ver: "Goes moet bezuinigen, daar zou een financiële toezegging niet zomaar inpassen."
© oz

Crowdfunding

Landegent verzamelde daarom ongeveer 500 handtekeningen en begon een crowdfunding-actie luxboardshop.nl. Hij denkt met zo'n 10.000 euro een heel eind te komen. Wel onder voorwaarde dat Goes bijdraagt in de vaste lasten van het gebouw.

Mark Vos

Beoogd beheerder voor de skatebaan is Mark Vos, een begaafd stuntfietser (BMX) die met zijn filmpjes op YouTube hoge ogen scoort bij de jeugd. Landegent hoopt dat Vos via een welzijnsorganisatie als jongerenwerker aan de slag kan.
© oz

Open

Met skatehal Meker heeft Landegent een principe akkoord gesloten om de inventaris gratis over te nemen. Ook kan hij ergens anders goedkoop parcours-onderdelen overnemen. Ondanks de onzekere factoren wil hij binnen anderhalve maand de skatehal openen.