Django wil met muziek z'n brood verdienen

Django wil met muziek z'n brood verdienen
Django wil met muziek z'n brood verdienen © OZ
Django Boegheim VOOR INTERNET

Gevoelens

OOST-SOUBURG - De muzikale geschiedenis van Django begon toen hij elf was: "Ik besloot op een dag m'n gevoelens te uiten. Die heb ik opgeschreven en ik begon ook gitaar te spelen. Daarna ben ik die twee dingen samen gaan voegen." Hij was daarbij geïnspireerd door Michael Jackson. "Mijn muziek heeft er niks mee te maken, ik vind z'n teksten gewoon prachtig."

Popacademie

Django Boegheim is geboren in Vlissingen, maar woonde vijf jaar in Spanje. Na terugkomst in Nederland woonde hij in Middelburg. Nu studeert hij aan de Nederlandse Popacademie in Utrecht en daar voelt hij zich als een vis in het water. "Je leert heel veel van elkaar. Ik treed ook op met een band, bestaande uit klasgenoten. Het zijn eigenlijk metal-instrumentalisten die met mij richting poprock willen."

Vrijheid

Zijn teksten gaan over de liefde en de vrijheid van de wil. Django: "Je moet zelf kunnen uitmaken met wie je een relatie hebt, waar je naar toe wil op welk tijdstip." Met die vrijheid zit het volgens hem in Nederland wel goed: "Naast de belastingdienst zijn we hier heel vrij."
Ge-detuned
Als deelnemer aan coachingsprogramma Popsport kreeg Django studiotijd om een EP op te nemen. De exemplaren van On My Way liggen nu bij hem thuis. "In Utrecht heb ik met studio-engineer Martijn den Duif de EP in één dag opgenomen. Voordat we gingen opnemen hebben we de gitaar ge-detuned. De gitaar klinkt af en toe vals, maar dat geeft juist gevoel."
Toekomst
Met muziek wil Django z'n brood gaan verdienen: "Dit is eigenlijk mijn baan en hier probeer ik van rond te komen. Ik zet er alles voor opzij wat ik waard vind om opzij te zetten." De EP-presentatie in De Spot in Middelburg, - volgens Django 'een zwoele avond vol muzikaal ambacht', - begint om 21:30 uur.