Goese skatebaan betekent einde voor Meker (video)

Goese skatebaan betekent einde voor Meker (video)
Goese skatebaan betekent einde voor Meker (video) © oz
Indoor Skatepark Goes 2

Eigen kracht

MIDDELBURG - Meker begon met het kraken van een gymzaal in de Nassaulaan in Middelburg aan het eind van de vorige eeuw. Later verhuisden de stuntsporters naar hun huidige locatie aan de Sportlaan. Het is de enige indoor skatehal in Zeeland. Tot 2014 viel Meker onder de verantwoording van Sichting Welzijn Middelburg, maar moest daarna op eigen kracht verder.
© oz

Sombere toekomst

Sindsdien is het volgens Jose Deley van de stichting Meker vrijwel onmogelijk om de skatehal draaiende te houden. De huur en de vaste lasten zijn zonder structurele subsidie niet meer op te brengen. Gemeente Middelburg heeft tot nu toe Meker een handje geholpen, maar om open te blijven is dat niet voldoende, aldus Deley. 

Positief over Goes

Daarom kijkt Meker met een positieve blik naar de plannen in Goes. Als de plannen van Goese ondernemer Landegent voor een indoorbaan doorgaan zal de spoeling voor twee banen te dun zijn, en houdt Meker op met bestaan.
Lees ook: Ambities zat, nu nog een gebouw en geld

Inboedel
Meker doet de inboedel van de hal met liefde over aan de eventuele locatie in Goes. 'Zo blijft de Meker toch nog bestaan', zegt Deley, 'We raken alleen het gebouw in Middelburg kwijt'. Als de plannen in Goes niet doorgaan wil Meker in overleg met Middelburg om toch een structurele subsidie te krijgen.