Judith Kapel-Franke is Leerkracht van de Nacht

VLISSINGEN - — Heiko Strietman (@mediawoord)
">
ITEM Leerkrachtnacht
Vluchtelingenkinderen
Judith Kapel-Franke werd als winnaar uitgeroepen omdat zij als zorgleerkracht en coördinator veel werk heeft verzet met vluchtelingenkinderen in de afgelopen maanden. Zo zorgde ze er onder meer voor dat veel kinderen Nederlands begonnen te spreken.

'Niet gekomen'

Gelukkig was het een verrassing want anders was Judith mogelijk niet gekomen. "Nee als ik dit geweten had dan was ik niet gekomen!" Maar ze wist het niet en dus was het een extra grote verrassing. Hoewel de winst voor haar is wil Judith ook veel dank zeggen aan het team dat ze onder zich heeft staan bij het taalexpertise centrum in Goes. "Zonder hen kan ik niet mijn werk doen zoals ik dat doe."
Winnaar Leerkracht van de Nacht 2016
Winnaar Leerkracht van de Nacht 2016 © Heiko Strietman / OZ
Derde editie
Leerkracht van de Nacht wordt iedere twee jaar georganiseerd door School Begeleidingsdienst Zeeland (RPCZ). Ze doen dit om leerkrachten extra in het zonnetje te zetten en het sluit mooi aan bij de jaarlijkse en landelijke evenement: Dag van de Leerkracht. Vier leerkrachten waren genomineerd. Stuk voor stuk hebben ze kwaliteiten waardoor ze volgens collega's en hun directeuren de titel verdienen. Uiteindelijk kiest RPCZ dan een winnaar.