SGP en CU: Volgend kabinet moet Zeeland helpen

SGP en CU: Volgend kabinet moet Zeeland helpen
SGP en CU: Volgend kabinet moet Zeeland helpen © Omroep Zeeland
Elbert Dijkgraaf
Elbert Dijkgraaf © Omroep Zeeland

100 miljoen

MIDDELBURG - Maar de SGP en de ChristenUnie vinden dat Zeeland een 'ja' verdient op de hulpvraag in Den Haag. Elbert Dijkgraaf: "Het kabinet zegt steeds dat Zeeland het zelf wel kan. Maar volgens het rapport van de commissie Balkenende is er 100 miljoen euro nodig. Dat kan Zeeland niet alleen ophoesten. Zeeland verdient hulp van het kabinet. Wat in het belang is van Zeeland, is in het belang van Nederland. Daarom moet Den Haag een deel bijpassen."
ITEM SGP Geld
Goedkoop reclamepraatje
Dijkgraaf is woordvoerder financiën bij de SGP in de Tweede Kamer. Hij ontkent dat hij een goedkoop reclamepraatje voor Zeeland afsteekt nu hij in Middelburg is. "Wij maken hier in onze fractie serieus werk van. We zullen Kamervragen stellen aan minister Kamp van Economische Zaken. Maar ik verwacht niet dat dit kabinet nog over de brug zal komen naar Zeeland."
Nieuw kabinet
Het geld voor Zeeland moet door een nieuw kabinet worden geregeld, vindt Dijkgraaf. En er zijn in maart volgend jaar weer verkiezingen. Daarna komt er ook een nieuw kabinet. "Als dit kabinet niks meer voor Zeeland doet, dan is de vorming van een nieuw kabinet een geschikte tijd om dit soort dingen te regelen", zei Dijkgraaf.

Tweede Kamer

De SGP en de ChristenUnie hebben samen acht (CU 5 en SGP 3) van de 150 zetels in de Tweede Kamer. Eerder heeft de landelijke PvdA-fractie al gezegd dat het kabinet Zeeland te hulp moet schieten. De PvdA heet 36 zetels.