DZK begint waterpolo competitie met overwinning

De Zeeuwse Kust
De Zeeuwse Kust © www.zpc-dzk.nl
VLISSINGEN - Foto: www.zpc-dzk.nl

Van Houwelingen topscorer

De doelpunten van DZK werden gemaakt door Bas van Houwelingen (4x), Martijn Mechielsen, Sjacco Bekkers (beiden 2x) en Jasper Rouwendal. In de derde periode liep DZK via twee treffers van nieuwkomer Van Houwelingen uit naar een 8-4 voorsprong. 

Ervaring

Van Houwelingen speelt dit seizoen voor het eerst bij DZK en brengt ervaring mee. Hij kwam vorig seizoen uit voor Aqua Novio'94 in Nijmegen (1e klasse) en speelde eerder voor PSV (hoofdklasse).

Niet verwacht

De voorsprong van DZK kwam in de laatste periode niet meer in gevaar. "Wiekslag eindigde vorig seizoen bij de bovenste ploegen. Ik had niet verwacht dat het relatief zo makkelijk zou gaan", aldus Pim Bekkers, de nieuwe trainer van de mannenploeg van DZK. Bekkers is de opvolger van Sjaak Leijnse.

Eerste tien

DZK speelde zo'n vifjtien jaar geleden voor het laatste in de 2e klasse. Het avontuur duurde slechts één seizoen. De doelstelling van DZK is handhaving.  "We willen bij de eerste tien ploegen eindigen en dat zou handhaving betekenen", aldus Bekkers, die de mannenploeg van DZK voor het eerst leidt.