Graauw eert Mangnus met borstbeeld

Graauw eert Mangnus met borstbeeld
Graauw eert Mangnus met borstbeeld © OZ
borstbeeld Mangnus

Van grote betekenis

GRAAUW - Dat gebeurde in het bijzijn van zijn dochter Nicole en de burgemeester, die tijdens zijn speech met een glimlach terug dacht aan alles wat Mangnus voor Graauw betekende. Als assistent van de toenmalige kapelaan werd hij in de jaren '50 de spil achter tafeltennisvereniging Sint Aloysius. Om te zorgen dat er volop kon worden getraind, bouwde hij zelfs een sporthal achter zijn huis. "Dan denk je "hoe is het mogelijk dat Henny, zijn vrouw dat goed vond, maar ze stonden er samen achter", vertelde Jan Frans Mulder, burgemeester van Hulst.

Ontdekkingsreizen

Aloysius groeide uit tot de beste tafeltennisclub van Zeeland en hoorde bij de top van Nederland. Ook verzorgde hij zo'n veertig jaar lang jeugdreizen naar Spanje. Veel Graauwse jongeren kwamen door zijn toedoen voor het eerst in het buitenland. Na de breuk met Sint Aloysius stortte Mangnus zich op het organiseren van trimlopen, die eveneens populair werden.
© OZ

Mooie plek

Het borstbeeld is gemaakt door Inge de Belder en staat op het Arnold Bruggemanplein, schuin tegenover het oude huis van Remy Mangnus.