Springtij bij de Kustmarathon: Jan de Wilde geeft tips (video)

Springtij bij de Kustmarathon: Jan de Wilde geeft tips (video)
Springtij bij de Kustmarathon: Jan de Wilde geeft tips (video) © OZ
Jan de Wilde over springtij
ZOUTELANDE - Jan de Wilde geeft drie tips om toch goed te lopen tijdens springtij! 

TIP 1: Korte pasjes
Als je tijdens de Kustmarathon over los zand moet lopen is het belangrijk dat je goed met je energie omgaat. Beweeg je armen snel, en zorg voor korte pasjes. Je benen bewegen dan vanzelf mee. Zorg ervoor dat je een klein beetje voorover buigt zodat je niet telkens af hoeft te zetten in het zand. 

TIP 2: Alleen lopen
Als je eenmaal op het strand loopt, is de kans groot dat je in een groep terecht komt. Zorg er juist voor dat je alleen blijft lopen en dat je je eigen tempo loopt. Op die manier verspeel je het minste energie op het losse zand. 
TIP 3: Wandelen! 
Zodra je van het strand afgaat bij Oostkapelle moet je eigenlijk stoppen met hardlopen, en gewoon even wandelen. Je gaat uiteindelijk net zo snel en het is gewoon een stuk zwaarder als je daar gaat hardlopen. 

Bekijk de tips van trainer Jan hieronder!

Kustmarathon Springtij
Live bij Omroep Zeeland
Omroep Zeeland doet dit jaar weer verslag van de Kustmarathon Zeeland. Op zaterdag en zondag is er vanaf 14.00 uur live-uitzending uit Zoutelande te zien op TV en internet. Zaterdag blikken we om 20.00 uur terug met een uitgebreide samenvatting van de Kustmarathon. Op zondagavond kun je kijken naar een sfeerimpressie van de Wandelmarathon. In de radio-uitzending en in Zeeland Nu schakelen we op zaterdag en zondag live naar onze verslaggevers langs de route in Zoutelande. Het hele weekend niets van de Kustmarathon missen? Like dan de Facebookpagina Lopen in Zeeland.