Cowboy uit Clinge derde op WK

Cowboy uit Clinge derde op WK
Cowboy uit Clinge derde op WK © OZ
© OZ

Cowboytenue

CLINGE - "De gemeente Hulst wil laten weten dat we hartstikke trots op hem zijn", aldus Hageman, "zeker omdat het zo'n onbekende sport is die meneer uitoefent". Dat kan Peter de Jonge beamen. Vrijwel niemand in het dorp weet dat De Jonge, gekleed in cowboytenue, het zo ver schopt in de schietsport. 

Twee revolvers

Bij Cowboy Action Shooting is alles geheel in stijl van het Wilde Westen. Zo wordt er geschoten met wapens uit die tijd en zijn alle deelnemers compleet in stijl gekleed. Wedstrijden bestaan uit verschillende parcoursen waarbij objecten moeten worden geraakt. De Jonge schiet met twee revolvers, een repeteer geweer en een dubbelloops jachtgeweer. 
© OZ

Zwartkruit

Peter de Jonge werd in de jaren negentig lid van Schietvereniging De Schutterij in Clinge. Na 12 jaar stapte hij over naar een vereniging in Bergen op Zoom. De Jonge doet al een tijd mee aan Cowboy Action Shooting-wedstrijden in Europa maar wilde het een keer in Amerika proberen. Dat lukte. De Jonge: "Het is een open kampioenschap waar 700 deelnemers aan meedoen. In de categorie: 'twee revolvers en zwartkruit' werd De Jonge dus derde. Volgend jaar wil De Jonge proberen de eerste plaats te behalen. 

Bullwhip

Bullwhip

ITEM huldiging hulster cowboy