Zeeland wordt wakker: onrust bij PvdA, cowboys en Prinsjesdag

Zeeland wordt wakker: onrust bij PvdA, cowboys en Prinsjesdag
Zeeland wordt wakker: onrust bij PvdA, cowboys en Prinsjesdag © OZ
© Google Streetview

PvdA Kapelle stapt op

OOST-SOUBURG - De voltallige PvdA-fractie in de gemeenteraad van Kapelle stapt op. De fractie, die bestaat uit Joyce Bommer en Cees van Ruiten, zijn het oneens over hoe hun partij omgaat met de uitspraken van het Zeeuws PvdA-Statenlid Bayram Erbisim naar aanleiding van de coup in Turkije. Bommer en Van Ruiten nemen het Erbisim kwalijk dat hij op 31 augustus in Nieuwsuur het handelen van de Turkse president Tayyip Erdogan na de coup in Turkije vergoelijkte.
© OZ

Cowboy gehuldigd

Peter de Jonge uit Clinge werd maandag in het zonnetje gezet. De cowboy is dit jaar derde geworden bij het Wereldkampioenschap cowboy action shooting in New Mexico, in de Verenigde Staten. Daarom werd hij door wethouder Jean-Paul Hageman thuis verrast met een grote taart.
Tolplein Westerscheldetunnel
Tolplein Westerscheldetunnel © OZ

Tunnel in verkiezingsprogramma

In het verkiezingsprogramma van de PvdA moet komen te staan dat de Westerscheldetunnel tolvrij wordt. Dat wil wethouder Cees Liefting van Terneuzen. Liefting wil ook dat Zeeuwse leden van andere politieke partijen er bij hun partij op aandringen dat het tolvrij maken van de tunnel in het verkiezingsprogramma wordt opgenomen.
Zeeland blikt vooruit op Prinsjesdag
Zeeland blikt vooruit op Prinsjesdag © Omroep Zeeland

Verwachtingen Prinsjesdag

Welke kansen biedt de miljoenennota voor Zeeland? Met die vraag in het achterhoofd gaat het provinciebestuur dinsdag de rijksbegroting uitpluizen. Omroep Zeeland peilde vast de Zeeuwse verwachtingen. Omroep Zeeland vroeg de Zeeuwse gedeputeerden wat zij van Prinsjesdag verwachten.
© Lydia Toerse (foto: OZ
Foto: Lydia Toerse

Weer

Wolkenvelden en zon wisselen elkaar af. Zeer lokaal kan er vanochtend uit een wolkenveld een spatje regen vallen. Er waait een zwakke oostelijke wind en het wordt 19 of 20 graden.