Zeeuwse student ontwerpt Prinsjesdagjurk met geheim

Zeeuwse student ontwerpt Prinsjesdagjurk met geheim
Zeeuwse student ontwerpt Prinsjesdagjurk met geheim © Cora van Nieuwenhuizen / Twitter

ZAAMSLAG - — Cora v Nieuwenhuizen (@CvNieuwenhuizen)
">
Moeliker en haar collega-studente Maaike van Papeveld uit Vlaardingen studeren aan het Albeda College in Rotterdam. Bij de mode-opleiding van dit beroepsinstituut was Van Nieuwenhuizen vorig jaar op bezoek.
Drie maanden
Ze hebben de jurk in hun vrije tijd gemaakt en zijn daar zo'n drie maanden mee bezig geweest. "We zijn begonnen met het tekenen van het patroon en het maken van een proefmodel." Ze hebben goed gekeken naar wat voor soort jurk het best bij Van Nieuwenhuizen past.
"Het moest een jurk zijn van een effen stof met aparte details. Die zie je terug in de vorm van de kraag en de pas met stolpplooi op de rug. Het model van de jurk kleedt slank af en de ceintuur legt de nadruk op haar smalle taille. En de kleur past heel goed bij Cora", zegt Carine.
'Geheim'
De jurk heeft een 'geheim', dat de studentes toch willen onthullen. "Het lijkt alsof de jurk vooraan sluit met de ceintuur, maar dat is niet zo. Om te voorkomen dat de jurk aan de voorkant open gaat staan als Cora gaat zitten, hebben we midden achter een blinde rits ingezet. Dit is altijd een heel ingewikkeld karwei, maar hij zit er gelukkig mooi in!"
Maaike en Carine geven aan het spannend te vinden wanneer Van Nieuwenhuizen de Ridderzaal betreedt met hun jurk. "We maken ons een beetje zorgen dat de katoenen stof wel zal gaan kreukelen. maar daar staat tegenover de de jurk een prachtige gladde textuur heeft en een schitterende kleur!