Cursus politiek trekt volle zaal

© OZ

Neutraal

SAS VAN GENT - De cursus wordt gegeven op initiatief van de raadgriffiers van de drie Zeeuws-Vlaamse gemeenten. Joost de Jong, raadsgriffier in de gemeente Terneuzen: "We merken steeds vaker dat de burger verder van de politiek komt de staan en dat er kennis ontbreekt. Op deze manier willen we mensen op een neutrale manier een kijkje in de keuken geven."

Stage

De cursisten leren de komende zes weken hoe de gemeente werkt, hoe beslissingen op lokaal niveau worden genomen, hoe je moet debatteren en lobbyen. Aan het einde van de cursus is het de bedoeling dat er een raadsvergadering wordt bijgewoond en dat er stage wordt gelopen in de eigen gemeente. Tijdens de cursus is er ook ruimte om zich te oriënteren op een passende politieke partij.

Succes

De cursus had plek voor 25 mensen en die waren volgens De Jong zo gevonden. "Sommigen hebben ambities om zelf de politiek in te gaan als raadslid. Anderen zijn hier omdat ze het gewoon beter willen begrijpen". In de gemeente Kapelle ging eerder al een cursus als deze van start. Ook hier was het een groot succes.

Raadsleden

Tijdens de cursus lopen er wekelijks raadsleden uit de verschillende Zeeuws-Vlaamse gemeentes mee. De cursus is gratis en wordt gegeven door Prodemos, een politiek voorlichtingscentrum in Den Haag. 
ITEM cursus lokale politiek