Kapelse PvdA-fractie stapt op wegens Erbisim

Kapelse PvdA-fractie stapt op wegens Erbisim
Kapelse PvdA-fractie stapt op wegens Erbisim © OZ
© Google Streetview
KAPELLE - (Foto: Google Streetview)

Vergoelijken Erdogan

Bommer en Van Ruiten nemen hetErbisim kwalijk dat hij op 31 augustus in Nieuwsuur het handelen van de Turkse president Tayyip Erdogan na de coup in Turkije vergoelijkte. Het Kapelse duo neemt Erbisim kwalijk het oppakken van 80.000 Turken zonder tussenkomst van de rechter geen zuivering, maar een onderzoek noemt. Daarnaast zijn ze boos dat het Statenlid aangaf dat, hoewel hij zei geen voorstander te zijn, martelen ´kon gebeuren´.

Geen kritisch vermogen

Bommer en Van Ruiten nemen het het gewestelijk bestuur van de PvdA kwalijk dat zij geweigerd hebben een ledenvergadering te organiseren waarbij de Statenfractie en Erbisim de uitspraken uit Nieuwsuur uit hadden kunnen leggen aan de leden. Volgens de fractie in de gemeenteraad van Kapelle is door het uitblijven van die verantwoording het zelfkritisch vermogen van de PvdA ook in Zeeland gedaald tot een dieptepunt.
Niet verder
Joyce Bommer en Cees van Ruiten gaan niet onder eigen titel verder in de gemeenteraad. Bommer gaf gisteravond aan 'geen behoefte te hebben aan een mondelinge toelichting', Van Ruiten was niet beschikbaar voor commentaar. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 11 oktober nemen zij afscheid van de gemeenteraad.