Theater in de huiskamer

Theater in de huiskamer
Theater in de huiskamer © OZ
Theater Ritthem
RITTHEM - Huiskamer 
Peter en Esther de Neef, eigenaren van Theaters aan Zee, hebben het pand gekocht van de gemeente Vlissingen. Het dorpshuis stond al geruime tijd leeg. Het bijzondere aan het theater is dat de foyer ook de huiskamer is van het echtpaar. Ze noemen hun theater daarom ook een 'huiskamertheater'.
Lees ook: Dorpshuis Ritthem sluit jaar na renovatieEven wennen
De bezoekers drinken hun kopje koffie aan de eettafel en na afloop zitten ze met een drankje op hun bank. De Neef denkt dat sommige bezoekers hier even aan moet wennen. "Maar door de inrichting en de intieme sfeer ga ik ervan uit dat iedereen zich snel op zijn gemak voelt."
Theater Ritthem

Theater

Het theater biedt plaats aan honderd bezoekers en heeft een vrij klein podium. Dit betekent dat niet elke voorstelling er gespeeld kan worden. Maar dat is volgens De Neef ook niet de bedoeling. "We richten ons vooral op kleinkunst, comedy en singer-songwriters. En daarnaast vinden artiesten het erg fijn om in een kleine zal een try-out te geven." Zoals bijvoorbeeld Javier Guzman die eind oktober naar Ritthem komt.
Theater Ritthem

Voorstellingen

Voor het komende seizoen staan er al zo'n veertig voorstellingen gepland. De Neef erkent dat dit erg ambitieus is, maar door de jarenlange ervaring is hij niet bang voor lege zalen. "We hebben inmiddels een uitgebreid klantenbestand die ons weten te vinden. Dat zien we wanneer we kijken naar de voorverkoop. Sommige voorstellingen zijn zelfs al uitverkocht."
De opening vindt plaats op 6 oktober met de voorstelling 'De Goede Richard III' van Wart Kamps.