Mysterieuze atleet ingeschreven voor Kustmarathon

Mysterieuze atleet ingeschreven voor Kustmarathon
Mysterieuze atleet ingeschreven voor Kustmarathon © OZ
Kustmarathon1
Kustmarathon1 © OZ
OOST-SOUBURG - Nog nooit van gehoord
Jaouad Ben Salem zou eerder dit jaar in Marokko een persoonlijk record van 1:02.15' hebben neergezet. Maar bestaat hij wel? Op Google is deze sterke atleet niet te vinden en ook kenners hebben nog nooit van hem gehoord.
Rachid Ben Meziane
Jaouad Ben Salem is via een e-mail ingeschreven bij de organisatie van de Kustmarathon, die wildcards verschaft aan atleten die in het verleden scherpe tijden hebben gelopen. Met zijn PR op de halve marathon komt Ben Salem daar zeker voor in aanmerking. Toch is de naam, noch de toptijd van deze Marokkaanse atleet ergens terug te vinden. Navraag bij Rachid Ben Meziane uit Heinenoord, die als atletenmakelaar alle sterke Marokkaanse atleten waarschijnlijk wel kent, levert niets op. Hij heeft nog nooit van Jaouad Ben Salem gehoord. En ook bij Neals Strik uit Baarn, die al meerdere malen sterke buitenlandse atleten aan de Kustmarathon heeft gekoppeld, doet de naam geen belletje rinkelen. 
Uitzoeken
Organisator Lein Lievense van de Kustmarathon is verbaasd dat de naam van Ben Salem niet terug te vinden is. Hij kent de atleet ook alleen maar van de mail die hij over hem heeft ontvangen. "Wij gaan er altijd van uit dat dit soort inschrijvingen gewoon kloppen. Als we het allemaal zouden moeten checken, dan zou ik een extra secretaresse in dienst moeten nemen. Maar dit gaan we nu wel uitzoeken."
© Omroep Zeeland
Mail
Omroep Zeeland ging ook nog verder op zoek naar de mysterieuze Marokkaanse loper en stuurde een mailtje naar het e-mailadres dat Jaouad Ben Salem inschreef voor de Kustmarathon. De vraag was om meer informatie te geven over deze sterke Marokkaanse atleet, die op 1 januari 1990 geboren zou zijn. Antwoord hebben we daar nog niet op gehad. De komende dagen wordt hopelijk meer bekend over de potentiële topfavoriet van de komende Kustmarathon die op zaterdag 1 oktober wordt gelopen. 
Hicham El Jaoui
Wie in ieder geval meedoet aan de marathon tussen Burgh-Haamstede en Zoutelande is Hicham El Jaoui. De Marokkaan heeft in maart van dit jaar 2 uur en 35 minuten gedaan over een trailmarathon en liep in mei een halve marathon in 1.07.34. Hij komt samen met Mohamed Oumaarir naar Nederland. Die atleet won eerder dit jaar de Zwinstedenloop in Sluis en wil nu ook graag de Kustmarathon winnen.