Zeeland wordt wakker: brand, crowdfunding en vuurwerk

Zeeland wordt wakker: brand, crowdfunding en vuurwerk
Zeeland wordt wakker: brand, crowdfunding en vuurwerk © OZ
Brand Marijkestraat Goes 2
Brand Marijkestraat Goes 2 © Provicom

Brand in Goes

OOST-SOUBURG - Twee woningen aan de Marijkestraat in Goes raakte zwaar beschadigd door een grote brand. Twee brandweerlieden werden bij het blussen onwel door de extreme hitte en hun fysieke inspanningen. De bewoners moesten de nacht ergens anders doorbrengen.
© NOS / Omroep Zeeland

Perspectief

Het woord 'Zeeland' komt niet voor in de laatste miljoenennota van het tweede kabinet Rutte. Toch biedt de rijksbegroting perspectief voor onze provincie. Het kabinet kondigt plannen aan die goed uit kunnen pakken voor de werkgelegenheid en het onderwijs in Zeeland.
© Flickr / Omroep Zeeland

Vuurwerk

De gemeente Reimerswaal wil de overlast van vuurwerk tijdens de jaarwisseling nog strenger aanpakken. Na eerdere maatregelen blijkt de overlast in sommige dorpen toch weer toegenomen.
© oz
ADRZ
"Het is het geld meer dan waard". Dat zeiden de meeste crowdfunders na het zien van het nieuwe ziekenhuis in Vlissingen. De investeerders kregen dinsdagavond een rondleiding. Het is nog niet helemaal af maar wel in bedrijf.
© Omroep Zeeland

Geflits

In de afgelopen vier maanden hebben de dertien Zeeuwse digitale flitspalen bijna 46.000 keer geflitst. Het gaat om snelheidsovertredingen en door rood licht rijden. Dat blijkt uit het viermaandelijkse overzicht van het Ministerie van Veiligheid en Justitie.
© Piet Grim / Flickr
Foto: Piet Grim

Weer

Er zijn vandaag flinke zonnige perioden, afgewisseld met een paar wolkenvelden. Het blijft overwegend droog. Het wordt 20 of 21 graden bij een zwakke zuidoostenwind.