Reimerswaal pakt vuurwerkoverlast harder aan

Reimerswaal pakt vuurwerkoverlast harder aan
Reimerswaal pakt vuurwerkoverlast harder aan © Omroep Zeeland
© Flickr / Omroep Zeeland

Yerseke en Krabbendijke

KRUININGEN - De gemeente doelt met name op Yerseke en Krabbendijke. Daar "kenmerkt de sfeer zich door spanningen, vernielingen, brandstichting, baldadigheid, het afsteken van illegaal vuurwerk, rondcrossen met brommers en auto's, grootschalige vreugdevuren en carbidschieten", zo schetst het college.

Verbod op vreugdevuren

Burgemeester Piet Zoon wil de regels aanscherpen. Zo moet er onder meer een verbod komen op vreugdevuren, inzet van vuurwerkvrije zones, gebied- en groepsverboden en er moet een gedragsverandering plaatsvinden.

Vuurwerkbom Yerseke

ITEM aanpak vuurwerkoverlast

Leuk voor iedereen

Zoon geeft wel aan dat Oudejaarsnacht 'een leuk feest moet zijn, maar dan ook echt voor iedereen'. Zoon: "We willen daarom heel graag meedenken met de mensen in de dorpen om festiviteiten te organiseren met Oud en Nieuw. Daar willen we ook geld voor vrijmaken".

Gemeenteraad kritisch

De plannen werden dinsdagavond gepresenteerd aan de gemeenteraad. De raad was kritisch: "We gaan nu de regels nog strenger maken terwijl we nu al niet kunnen handhaven" en "Waarom laten we relschoppers niet betalen voor de schade die ze hebben aangericht?" Ook viel de optie om een vuurwerkshow te organiseren.