Handtekening voor gezamenlijke aanpak gladheid

Handtekening voor gezamenlijke aanpak gladheid
Handtekening voor gezamenlijke aanpak gladheid © OZ

MIDDELBURG - — Weginspecteur Wilco (@WIS_Wilco)
">

'Uniek'

In die overeenkomst leggen ze vast dat ze meer gaan samenwerken bij de gladheidsbestrijding. De wegbeheerders mogen over en weer gebruik maken van elkaars personeel en materieel om zo samen ervoor te zorgen dat doorgaande wegen zo snel mogelijk sneeuw- en ijsvrij zijn. Volgens de provincie is deze samenwerking uniek in Nederland. 

— Provincie Zeeland (@provzeeland)
">

Handtekening

​​Met de handtekening onder de Samenwerkingsovereenkomst Gladheidbestrijding leggen de deelnemende organisaties de samenwerking vast voor de periode 2016-2019. Naast de provincie en de Zeeuwse gemeenten gaat het om Rijkswaterstaat, het waterschap Scheldestromen, Zeeland Seaports en de N.V. Westerscheldetunnel. ​

— Josephine Elliott (@ElliottD66)
">

Nieuw

In Zeeland wordt al langer samengewerkt om gladheid te bestrijden. Nieuw is dat nu ook Reimerswaal en Noord-Beveland meedoen. En ook Borsele is nu aangesloten voor de zoutinkoop.

Efficiënter

Door de samenwerking kunnen sneeuwschuivers en strooimachines efficiënter worden ingezet bij het plannen van de routes. Bovendien is het ook organisatorisch handig om elkaars middelen, kennis en personeel te gebruiken.

2.900 kilometer

In totaal gaat het om 2.900 kilometer weg in Zeeland waar wordt gestrooid. Dat zijn alle doorgaande wegen en belangrijke fietsroutes. Op niet-doorgaande wegen binnen de bebouwde wordt vaak gestrooid door de gemeenten zelf. Bij ijzel, als het erg lang vriest, voert het waterschap ook extra strooiacties uit in eigen beheer.