Monumenten krijgen 2,4 miljoen subsidie

Monumenten krijgen 2,4 miljoen subsidie
Monumenten krijgen 2,4 miljoen subsidie © Omroep Zeeland
© Omroep Zeeland

Zeelandbrug

MIDDELBURG - De provincie ontvangt tussen 2017 en 2022 bijna 1 miljoen voor het onderhoud aan de Zeelandbrug. Het geld is bedoeld om de westleuning, de pijlers en de basculekelders van de brug te beschermen.

Abdij

Voor het Abdijcomplex in Middelburg is bijna 400.000 euro gereserveerd voor het buitenonderhoud van het gebouw. Sinds 1574 wordt dat gebruikt als kantoor voor het bestuur en de ambtenaren van de provincie.

47 monumenten

De 2,4 miljoen van het Rijk wordt uiteindelijk verdeeld over 47 Rijksmonumenten in Zeeland. Een aantal van deze monumenten zijn de Nederlands Hervormde Kerk in Baarland, de Henricus Kerk in Clinge, de Sint Lievensmonstertoren in Zierikzee en de Bonifaciuskerk in Kwadendamme.

'Blijf subsidie aanvragen'

"We zijn blij met het resultaat voor de Provincie Zeeland maar willen bij de Zeeuwse gemeentes en eigenaren van rijksmonumenten de oproep blijven doen om de subsidie bij de Rijksdienst aan te vragen", zegt gedeputeerde Ben de Reu van Cultuur. "Zeeland is rijk aan monumenten en het is belangrijk om dat goed te bewaren voor nu en onze toekomstige generaties."