Zeeland wordt wakker: tweede verdachte, dementie en beach

Zeeland wordt wakker: tweede verdachte, dementie en beach
Zeeland wordt wakker: tweede verdachte, dementie en beach © OZ
Anjelierenlaan moord
Anjelierenlaan moord © Provicom

Tweede verdachte

OOST-SOUBURG - De politie heeft een tweede verdachte aangehouden in verband met de gewelddadige dood van een bewoner van de Anjelierenlaan in Vlissingen. Het gaat om een man van 32. Eerder werd al een andere 32-jarige man opgepakt.
Zetel
Zetel © OZ

'Schiet op met hulp'

Het kabinet moet Zeeland helpen met de verliesgevende kerncentrale, steun bieden bij het opzetten van een tweede university college in Middelburg en geld vrijmaken voor een Zeelandfonds. Dat staat in een motie die tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen door de Tweede Kamer is aangenomen.
Zeeland kent nu dementieambassadeurs
Zeeland kent nu dementieambassadeurs © OZ

Dementieambassadeurs

De Reimerswaalse wethouder Hans de Kunder en gedeputeerde Harry van der Maas zijn benoemd tot dementieambassadeurs van Zeeland. De twee willen onder andere meer bekendheid voor deze aandoening en de samenwerking tussen de gemeente Reimerswaal, het verzorgingscentrum en de woningcorporatie stimuleren.

Lees verder: 
Zeeland kent nu dementieambassadeurs
Sander van Buren
Sander van Buren © Omroep Zeeland

Beach Classics

Hoge verwachtingen bij organisator Sander van Buren. Hij denkt dat het nieuwe sportevenement Zeeland Beach Classics een 'knaller' wordt. Het evenement beleeft dit weekend de kick-off op het Badstrand in Vlissingen met deelname van wereldtoppers in vier strandsporten.
Witte Zwanen
Witte Zwanen © Piet Grim / Flickr
Foto: Piet Grim
Weer
Wolkenvelden en een enkel buitje, maar in de loop van de ochtend wordt het droog en vanmiddag zijn er flinke zonnige perioden. Het wordt zo'n 20 graden, bij een zwakke tot matige wind die draait van zuidwest naar west.