Rolf de Vries (12) speelt mee met Dublin Legends

Rolf de Vries (12) speelt mee met Dublin Legends
Rolf de Vries (12) speelt mee met Dublin Legends © CSW
Dublin Legends
Dublin Legends © Vrij
ITEM Violist met Dubliners

Vooropleiding

VLISSINGEN - Rolf volgt de vooropleiding van het conservatorium in Rotterdam. Vorig jaar won hij de Eastman muziekprijs voor de Zeeuwse jeugd. Hij is dus vooral bezig met klassieke muziek, maar hij houdt ook van Ierse volksmuziek: "Ik luister nu al een jaar naar hun muziek en ik vind het heel leuk. Het is een soort van dansmuziek."
Carrière
Een professionele carrière in de muziek ziet hij wel zitten: "Ik heb nu gekozen voor klassiek, omdat je daar het meest mee kan bereiken, maar eigenlijk wil ik het liefst ook folk- en popmuziek doen. Ik wil spelen voor alle soorten mensen." Zaterdag krijgt Rolf de Vries de kans het nummer Irish Washerwoman mee te spelen tijdens de soundcheck en wie weet ook op het podium.
Legendarische folkgroep
The Dublin Legends is ontstaan uit de legendarische folkgroep The Dubliners. De oudste leden zijn 75 en 69 jaar. Vorig jaar brachten The Dublin Legends ook al een bezoek aan onze provincie, maar deze keer krijgt het optreden dus een extra Zeeuws tintje. Het concert in Vlissingen is op 1 oktober in CineCity XL.