Auto-inbreker op heterdaad betrapt in Sint Philipsland

Auto-inbreker op heterdaad betrapt in Sint Philipsland
Auto-inbreker op heterdaad betrapt in Sint Philipsland © OZ
Autodiefstal
Autodiefstal © OZ

Omschrijving

SINT PHILIPSLAND - Het busje stond geparkeerd in de Achterstraat in Sint Philipsland. De dief haalde gereedschappen uit de werkbus en laadde die in zijn eigen auto, om vervolgens ermee weg te rijden. De gewekte dorpsbewoner belde meteen de politie en gaf het kenteken en een omschrijving door van de auto van de dief.

Achtervolging

Meerdere eenheden van de politie werden richting Sint Philipsland gestuurd, waaronder een politiehondengeleider. Die zag de gereedschappendief rijden ter hoogte van de afslag naar Sint Philipsland en zette de achtervolging in. Maar de dief ging er met hoge snelheid vandoor en wist te ontkomen.

Gereedschappen

Even later zagen andere agenten de auto rijden in Bergen op Zoom, ter hoogte van het industrieterrein De Linie. Ze hielden hem rond 04.30 uur staande en hebben de 21-jarige Bergenaar die achter het stuur zat aangehouden als verdachte. In de auto werden meerdere gereedschappen gevonden die mogelijk afkomstig zijn uit het werkbusje in Sint Philipsland.

— Daan Kempeneers (@daankempeneers)
">

​Meerdere auto-inbraken

​Naast de inbraak in het werkbusje zijn er die nacht meerdere auto-inbraken gemeld. De politie onderzoekt nu of die door dezelfde dader gepleegd zijn. Tot nu toe zijn er twee meldingen binnen. De politie roept alle slachtoffers op om zo snel mogelijk aangifte te doen.