Technische universiteit kost Zeeland 45 miljoen euro

Technische universiteit kost Zeeland 45 miljoen euro
Technische universiteit kost Zeeland 45 miljoen euro © Omroep Zeeland

MIDDELBURG - — Ariane Lafort (@Ariane66)
">

Aanvliegroute

Volgens onderwijsgedeputeerde Harry van der Maas is de aanvliegroute naar een tweede universiteit veranderd. "Eerst was het meer een op zichzelf staand idee; nu zal het zogenaamde beta-college worden opgezet door het University College Roosevelt in Middelburg en de Hogeschool Zeeland in Vlissingen. Het Zeeuwse bedrijfsleven ondersteunt deze twee instituten hierbij. We maken daarmee gebruik van de samenwerking die er al is in Zeeland, zonder opnieuw het wiel uit te gaan vinden."  

Toch duurder

In eerste instantie werd nog gesproken over een bedrag van 25 miljoen euro. Maar volgens Van der Maas kun je beter goed beginnen, dan later constateren dat er toch nog geld bij moet:
ITEM Update Campus Zeeland 1

— Ariane Lafort (@Ariane66)
">

Provinciale Staten

Dagelijks provinciebestuurder Harry van der Maas wil het voorstel om 10 miljoen euro beschikbaar te stellen in november voorleggen aan Provinciale Staten.

Campus Zeeland

De technische universiteit is onderdeel van Campus Zeeland. Campus Zeeland is een plan van overheden, het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen om een impuls te geven aan de Zeeuwse economie.
Lees ook: 
- Megaproject Campus Zeeland biedt banen en kansen
- Is dit dé toverformule voor onze provincie?

Reacties verzameld door politiek verslaggever Ariane Lafort: 

Technische universiteit kost 45 mln