Zeeuw gepakt na achtervolging door Roosendaal

Zeeuw gepakt na achtervolging door Roosendaal
Zeeuw gepakt na achtervolging door Roosendaal © OZ
© OZ

Verdacht

ROOSENDAAL/LAMSWAARDE - Rond 20.00 uur kreeg de politie de melding dat twee personen zich verdacht gedroegen bij de fietsenstalling van het station in Roosendaal. Ze zouden op zoek zijn naar een fiets om te stelen. Toen de politie arriveerde, herkende een motoragent een bekende van de politie die op een bankje zat in de buurt van het station.

Achtervolging

De verdachte zette het meteen op een lopen toen hij werd aangesproken, de agenten zetten de achtervolging in. Hij vloog door steegjes en straatjes en door een tuin van een woning. Zo wist hij de achtervolgende agenten in eerste instantie van zich af te schudden. Maar met de hulp van aanwijzingen van omstanders kwamen ze hem weer op het spoor.

Onderuit

Op de Waterstraat kwam de verdachte andere agenten tegen, die kwamen assisteren. Toen hij opnieuw probeerde weg te vluchten ging de verdachte onderuit in een grasveld, waarna de agenten hem konden inrekenen.

Gefouilleerd

De man kon geen geldig identiteitsbewijs tonen, dus hebben de agenten hem gefouilleerd. Daarbij vonden ze een geldbedrag van enkele duizenden euro's, ook had hij wat wiet op zak. Later bleek dat het gaat om een inwoner van Lamswaarde. De politie probeert de herkomst van het geld te achterhalen. De Zeeuw zit nog vast op verdenking van witwassen.