Hoek overtuigend langs Smitshoek: 0-4 © Sjaak van der Salm
Bjarne de Vreeze
Bjarne de Vreeze © OZ

Betere ploeg

BARENDRECHT - Hoek liet er in Barendrecht geen gras over groeien. Binnen een half uur stonden de bezoekers al met 0-2 voor. Eerst mocht Clinckemaillie scoren na een goede actie van Doesburg en in de dertigste minuut verdubbelde Pattinama knap de voorsprong. Daarmee was het krachtsverschil tussen beide ploegen ook al snel in de score tot uiting gekomen.

Makkelijke middag

Smitshoek had in de eerste vijf wedstrijden nog niet weten te winnen. Slechts twee puntjes verzamelde de ploeg tot op heden, en zaterdag zat een stuntje tegen Hoek er geen moment in. Na iets meer dan een uur spelen was het duel helemaal beslist toen verdediger Embrechts met zijn rug de bal in de goal kreeg na een scrimmagesituatie. Trainer Jannes Tant kon in het restant van de wedstrijd rustig achterover leunen en gunde Nick de Groote nog zijn eerste speelminuten van dit seizoen. Hij raakte in de voorbereiding geblesseerd. In de blessuretijd scoorde De Vreeze nog de 0-4.
0-1 Clinckemaillie (10)
0-2 Pattinama (30)
0-3 Embrechts (66)
0-4 De Vreeze (90)