Twee treffers De Kroo voldoende voor eerste zege GOES (video)

Twee treffers De Kroo voldoende voor eerste zege GOES (video) © Rene van der Vliet
GOES-RKTVV-samenvatting-ZNO160925BJ
GOES - Moeizame competitiestart
GOES kende tot nu toe een moeizame start in de competitie omdat de ploeg van trainer John Karelse punten liet liggen tegen MOC’17 (gelijkspel) en NEC (nederlaag). “We speelden wel goed, maar kregen steeds knullige tegengoals”, aldus Karelse.
Mart de Kroo
Tegen RKTVV kwam GOES niet echt in de problemen. GOES kreeg in de eerste helft een paar kansjes, maar de grootste kans was voor de ploeg uit Tilburg toen Miquel ten Brink de buitenspelval omzeilde en RKTVV op 0-1 leek te zetten. GOES-doelman Dennis Uyl voorkwam het doelpunt met een goede redding. GOES reageerde direct en maakte uit de tegenaanval de 1-0 door Mart de Kroo na een voorbereidende actief van Steve Schalkwijk. Daarna kreeg GOES nog kansen via Teun Rentmeester en Mart de Kroo.
Lat
In de tweede helft benutte De Kroo een strafschop nadat een van de spelers van RKTVV hands had gemaakt. Diezelfde De Kroo raakte later in de wedstrijd ook nog de lat.

"We zaten al een tijdje op een overwinning te wachten. Heerlijke dag!"

GOES-RKTVV-De-Kroo-ZNO160925EA
Jelle Klap
In de slotfase liet GOES zich naar achteren drukken door de kampioen van de 2e klasse van vorig seizoen. RKTVV kreeg nog een strafschop na een overtreding van GOES-verdediger Jelle Klap. De penalty werd benut door Youness Douadi.
Doelstelling
"Ik ben tevreden. We maakten het onszelf alleen de laatste tien minuten onnodig moeilijk", zo begint Karelse zijn analyse over de wedstrijd. Karelse durft zich nog niet uit te spreken over de doelstelling voor dit seizoen. "Er zitten zes nieuwe ploegen in deze klasse. Ik weet niet hoe sterk die zijn. Vraag het me rond de winterstop nog maar eens."

"Als je twee keer niet wint en nu wel, ben je wel opgelucht ja."