'Beachsporters zien perspectief voor Zeeland Beach Classics' (video)

'Beachsporters zien perspectief voor Zeeland Beach Classics' (video)
'Beachsporters zien perspectief voor Zeeland Beach Classics' (video) © OZ
Beach-Classics-weekend-ZNO160925OK

Olympische sporters

VLISSINGEN - Bij het beachvolleybal lieten de oud-Europees kampioenen Reinder Nummerdor en Richard Schuil zien dat ze nog een sterk duo vormen. Olympisch beachvolleyballer Nummerdor ziet perspectief in Zeeland Beach Classics, alle ingrediënten zijn aanwezig: “Zon, zee en strand en een prima locatie in Vlissingen.”

Breedtesport

De kersverse Nederlands kampioenen beachtennis, Ronald van Slooten (uit Zierikzee) en Pieter Boot, zijn enthousiast over het opzet van dit toernooi. Boot spreekt over een fantastisch initiatief waar de beachsporters samen komen en ziet het uitgroeien tot een evenement waar punten zijn te verdienen voor de ranking. Van Slooten heeft wel ideeën voor het uitbouwen van Zeeland Beach Classics: “Er kan een event aan vast geplakt worden zodat de breedtesport tot zijn recht komt.”
Aanhaken andere sporten
Het evenement kan nog verder uitgebreid worden met andere sporten, zoals handbal, open water zwemmen en een atletiekloop, volgens organisator Sander van Buren.
Of dit allemaal gaat lukken is afhankelijk van de financiën. Daarvoor was het bedrijfsleven uitgenodigd en ook de provincie wil een duit in het zakje doen. 

Een sfeerverslag van de Beach Classics Zeeland

ITEM Beach Classics Weekend