Braziliaanse samba op Zeeuwse velden (video)

Braziliaanse samba op Zeeuwse velden (video)
Braziliaanse samba op Zeeuwse velden (video) © OZ
Brazilianen JVOZ
VLISSINGEN - In de kijker spelen
"Nederland is een prima land om jezelf in de kijker te spelen," zegt de 17-jarige Lucas Paluma. Hij en de twee anderen zijn via de Antwerpse voetbalschool Lebrun Sports naar Zeeland gekomen. Die voetbalschool is van Leandro, een Belgische Braziliaan die bij GPC Vlissingen voetbalt. Bij die club hoorde hij dat de JVOZ nog spelers zocht voor het Onder-19 elftal.
Lucas Paluma JVOZ
Lucas Paluma JVOZ © OZ
Lastig te bemannen
Het doel van de JVOZ is om Zeeuwse voetballers op te leiden, het aantrekken van deze spelers lijkt haaks te staan op dat beleid. "Het is de laatste jaren voor de JVOZ heel lastig om dit elftal te bemannen", zegt trainer Harro Hazelaar. "Dit jaar zaten we ook krap in onze selectie en daarom is het alleen maar fijn dat deze jongens erbij zijn gekomen."
Bruno Lemos JVOZ
Bruno Lemos JVOZ © OZ

Vrienden gemaakt

De jongens zijn maar wat blij dat ze bij de JVOZ mogen voetballen. "Het is een hele goede club, met een goede trainer en een goede selectie", zegt Bruno Lemos. Guilherme Silveira sluit zich bij die woorden aan. "Ik heb ook snel vrienden gemaakt. Ik ben hier graag."

Creativiteit

Leandro bracht de jongens dus naar de JVOZ en kent zijn spelers door en door. "Lucas is heel slim en met beide voeten sterk, Guilherme is echt fantastisch. Hij heeft zo veel creativiteit en Bruno is een killer. Een echte nummer 9."
Guilherme Silveira JVOZ
Guilherme Silveira JVOZ © OZ