Taakstraf voor dodelijk ongeluk N62

Bij het ongeluk kwamen twee mensen om het leven
Bij het ongeluk kwamen twee mensen om het leven © Omroep Zeeland
MIDDELBURG - Stilstaande auto
Bij een ongeluk klapte de vrachtwagen achterop de auto van een echtpaar uit Oostburg. De 84 en 85-jarige reden om onduidelijk reden zachtjes over de rechter weghelft. De auto vloog na de aanrijding meteen in brand.
88 kilometer per uur
De Poolse chauffeur reed volgens de officier van justitie 88 kilometer per uur, en dat was te snel. Hij had zijn snelheid niet aangepast naar de omstandigheden op de weg. De chauffeur zou 12 seconden de tijd hebben gehad om de auto te zien en daarop te reageren, maar heeft dat om onduidelijke reden niet gedaan.
Remmen
De chauffeur begon pas met remmen op het moment van de aanrijding, blijkt uit onderzoek. 80 meter verder kwam de vrachtwagen en de auto tot stilstand op de pechstrook.
Bij het ongeluk op de N62 kwamen twee mensen om het leven
Bij het ongeluk op de N62 kwamen twee mensen om het leven © Omroep Zeeland

Verklaring

De echtgenoot gaf namens de dochter van het echtpaar een emotionele verklaring. Daarin vertelde hij dat zijn vrouw sinds het ongeval niet meer werkt en zelfs enige tijd in het ziekenhuis heeft gelegen. Het is voor haar moeilijk te begrijpen dat de chauffeur niet heeft geremd.

Nachtmerries

De Poolse chauffeur gaf in een reactie aan dat hij sinds het ongeval ook niet meer werkt. Zijn bedrijf heeft hij moeten stoppen en iedere nacht heeft hij nachtmerries van het ongeval. Volgens hem is het leven gestopt op 30 september 2015, de dag van het auto-ongeluk.
De rechter doet maandag 10 oktober uitspraak in deze zaak.