Zeeland wordt wakker: arbeidsomstandigheden, oesters en pruik

Zeeland wordt wakker: arbeidsomstandigheden, oesters en pruik
Zeeland wordt wakker: arbeidsomstandigheden, oesters en pruik © OZ
Zorgen om personeel Bax-shop
Zorgen om personeel Bax-shop © Omroep Zeeland

Bezorgd over Bax

OOST-SOUBURG - Vakbond CNV Vakmensen maakt zich zorgen om de arbeidsomstandigheden bij Bax-shop. De bond gaat daarom morgen met de directie van het Goese bedrijf in muziek- en audioproducten in gesprek. In augustus staakten magazijnmedewerkers vanwege te lage beloningen en extreem lange werktijden. Ook zouden Arbo-regels worden overtreden.
CNV: Mensen moeten langer dan tien uur werken
© OZ

Oesters

Het oesterseizoen 2016 is van start. In Bruinisse is gisteravond het allereerste vaat geveild voor 6860 euro. Dat bedrag gaat rechtstreels naar het Prinses Máxima Centrum voor kinderen met kanker.
Suzette wandelt 2
Suzette wandelt 2 © OZ

Voor een peperdure pruik

De 11-jarige Suzette Koopmans uit Vlissingen is zondag een van de duizenden deelnemers aan de wandelmarathon. Ze laat zich voor die 42 kilometer en 195 meter sponsoren om geld in te zamelen voor Stichting Haarwensen. Die zet zich in om peperdure pruiken te betalen voor kinderen die door ziekte kaal zijn.
De zon komt op boven de duinen van Oost-Kapelle
De zon komt op boven de duinen van Oost-Kapelle © Cees van Vossen / Flickr

Weer

Het is vandaag vrij zonnig nazomerweer. Bij een matige tot aan zee soms even vrij krachtige zuidenwind wordt het 20 of 21 graden. Later vanmiddag neemt geleidelijk de bewolking toe.