Braziliaanse samba bij JVOZ

Braziliaanse samba bij JVOZ
Braziliaanse samba bij JVOZ © OZ
Brazilianen JVOZ
VLISSINGEN - Kijker
"Nederland is een prima land om jezelf in de kijker te spelen," zegt de zeventienjarige Lucas Paluma. Hij en de twee anderen zijn via de Antwerpse voetbalschool Lebrun Sports naar Zeeland gekomen. Die voetbalschool is van Leandro, een Belgische Braziliaan die bij GPC Vlissingen voetbalt. Bij die club hoorde hij dat de JVOZ nog spelers zocht voor het Onder-19 elftal.
Lucas Paluma JVOZ
Lucas Paluma JVOZ © OZ
Krap
Doel van de JVOZ is om Zeeuwse voetballers op te leiden. Het aantrekken en trainen van buitenlandse spelers lijkt dus niet in het beleid te passen. Maar de jongens zijn meer dan welkom. "Het is de laatste jaren lastig om dit elftal bemand te krijgen", zegt trainer Harro Hazelaar. "Dit jaar zaten we ook krap in onze selectie. Daarom is het alleen maar fijn dat deze jongens erbij zijn gekomen." 
Bruno Lemos JVOZ
Bruno Lemos JVOZ © OZ
Killer
De jongens zijn blij dat ze bij de JVOZ mogen voetballen. "Het is een hele goede club, met een goede trainer en een goede selectie", zegt Bruno Lemos. Guilherme Silveira sluit zich bij daarbij aan. "Ik heb ook snel vrienden gemaakt. Ik ben graag hier."
Creativiteit
Leandro kent de jongens goed. "Lucas is heel slim en met beide voeten sterk, Guilherme is echt fantastisch. Hij heeft zo veel creativiteit en Bruno is een killer. Een echte nummer 9." 
Guilherme Silveira JVOZ
Guilherme Silveira JVOZ © OZ