Opnieuw actie tegen hardrijders in Rilland

"Ze zijn het gewoon weer vergeten." Met verbazing stelden de kinderen van de Haltestraat vast dat de eerdere actie tegen hardrijders weinig indruk had gemaakt. Hun ouders zijn vooral teleurgesteld in de gemeente Reimerswaal, die tot nu toe geen maatregelen heeft genomen.

Bewoners voeren actie tegen hardrijders in Rilland (foto: Omroep Zeeland)

De verbazing van de kinderen en de teleurstelling bij de ouders was vanmiddag aanleiding voor een tweede actie in de straat. Vanaf 15:30 uur werd iedere automobilist tot stoppen gedwongen, en was een vertrek uit de Haltestraat pas mogelijk na het meenemen van een actieflyer.

De bewoners vragen, naar eigen zeggen, al zo'n drie jaar aandacht voor het razende verkeer in de Haltestraat in Rilland. In de straat geldt een maximum snelheid van dertig kilometer per uur. Met name in de avond en nacht wordt er te hard gereden. Deze zomer kwamen de bewoners voor het eerst in actie.

De bewoners hopen dat deze tweede actie wel resultaat gaat opleveren. "Ik hoop echt dat het voor het laatst zal zijn, en de gemeente nu echt iets gaat ondernemen," zegt actievoerster Alexandra Scherbeijn. Bij maatregelen denken de bewoners bijvoorbeeld aan flitspalen en wegversmallingen.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
actie Rilland Haltestraat 112
Deel dit artikel:

Reageren