Geen verdachte met vuurwapen Terneuzen, leerlingen naar huis (video)

Geen verdachte met vuurwapen Terneuzen, leerlingen naar huis (video)
Geen verdachte met vuurwapen Terneuzen, leerlingen naar huis (video) © Omroep Zeeland / HV Zeeland
Terneuzen-vuurwapen-ZNO160927RE

Uitgekamd

TERNEUZEN - De melding kwam rond 11.45 uur. Verschillende eenheden van de politie zijn met spoed naar de school aan de Oude Vaart gegaan. De agenten op de grond werden bijgestaan door een politiehelikopter. De politie onderzocht een auto in de Lorentzlaan in Terneuzen. Die auto zou bij de school zijn gezien. Bij de controle werd niets gevonden. 
© Omroep Zeeland / HV ZEELAND
Geen aanwijzing
"We hebben de hele school bekeken", zei Alwin Don van de politie. "Er zijn geen aanwijzingen dat er daadwerkelijk een verdachte man heeft rondgelopen." Tijdens de zoekactie moesten leraren en leerlingen tot 13:45 uur in hun klaslokaal blijven. De politie heeft, op basis van de melding, leerlingen met een wit t-shirt uit de klassen gehaald om te fouilleren. Later werd iedereen in de aula opgevangen.

Valse melding

Volgens een woordvoerder van de school zou er sprake zijn geweest van een valse 112-melding:
woordvoerder de rede

Ongerust

De politie bleef lange tijd bij de school aanwezig om de melding te onderzoeken. Veel ouders en leerlingen waren ongerust over de situatie. Voor hen was onduidelijk was er gebeurde. Om 14.00 uur mochten de leerlingen de school verlaten.

— Mark van Leijden (@markvanL)
">

Onderzoek

De politie doet nog onderzoek naar wie de melding heeft gedaan. De komende dagen is voor de leerlingen een zorgteam op de school aanwezig voor eventuele nazorg aan leerlingen die daar behoefte aan hebben.