Pensioen remt Zeeuws historicus Peter Sijnke niet af (video)

Pensioen remt Zeeuws historicus Peter Sijnke niet af (video)
Pensioen remt Zeeuws historicus Peter Sijnke niet af (video) © OZ
Peter Sijnke Pensioen

Cultuurhistorische programma's

MIDDELBURG - Voor Omroep Zeeland maakte Sijnke van 1990 tot en met 2008 cultuurhistorische programma´s als Uit de Tijd, De Linie, Tijdwijzer en 13 Stedentocht. Daarnaast schreef hij meerdere boeken. Vorige maand nog verscheen de bundel 'Zondige Zeeuwen' die hij samen met historicus Peter van Drunen en journalist Peter de Jonge schreef.

Meer tijd

Sijnke hoopt dat hij door zijn pensioen meer tijd krijgt om te schrijven. Hij hoopt binnenkort boeken uit te brengen over zijn grote liefdes: de geschiedenis van Zeeland en de geschiedenis van de pop- en rockmuziek. Zo werkt hij onder andere aan een boek over 800 jaar Middelburg en een boek over rocklegende Frank Zappa.
Middelburg 800 jaar
Het boek over 800 jaar Middelburg verschijnt in 2017. Sijnke is co-auteur van dit boek. Daarnaast heeft het Etty Hillesum Centrum, het centrum dat onderzoek doet naar de oorlogsdagboeken van de in de Tweede Wereldoorlog overleden jodin Etty Hillesum. de historicus gevraagd een aandeel te leveren aan een boek over het joodse leven in Middelburg.
boek Zondige Zeeuwen
boek Zondige Zeeuwen © OZ
Geboren Vlissinger
De in 1951 in Vlissingen geboren Peter Sijnke is archivaris en historicus, hij studeerde geschiedenis in Rotterdam en Leiden en werkte achtereenvolgens bij het Rijksarchief in Groningen, de gemeente Middelburg en sinds 2000 bij het Zeeuws Archief.
Peter Sijnke ZNU