Provinciebestuur: Nieuwe en grotere veerboot in 2024 (video)

Provinciebestuur: Nieuwe en grotere veerboot in 2024 (video)
Provinciebestuur: Nieuwe en grotere veerboot in 2024 (video) © OZ
Een van de twee veerboten die tussen Vlissingen en Breskens varen.
Een van de twee veerboten die tussen Vlissingen en Breskens varen. © Ria Mes

4 miljoen verlies

MIDDELBURG - De maatregelen zijn nodig omdat de veerdienst tussen Vlissingen en Breskens met verlies draait. De provincie moet ieder jaar 4 miljoen euro bijleggen. Er maken namelijk veel minder mensen gebruik van de boot dan was verwacht. Ook zijn er vaak technische problemen met de schepen, waardoor ze met enige regelmaat niet varen. Met één nieuwe boot wil de provincie garanderen dat de veerdienst ook in de toekomst kan blijven bestaan.

Minder afvaarten

De huidige veerboten tussen Vlissingen en Breskens gaan vanaf 2019 minder vaak varen. Het dagelijks provinciebestuur wil de overtochten waar bijna niemand aan boord is schrappen.
veerboot
Minder personeel
Ook is het de bedoeling dat het aantal mensen dat bij het fietsvoetveer werkt omlaag gaat. In overleg met de ondernemingsraad van de veerdienst is afgesproken dat personeel dat de komende jaren met pensioen gaat of vertrekt niet wordt vervangen. Door onrendabele overtochten te schrappen en het personeelsbestand kleiner te maken, verwacht het dagelijks provinciebestuur ieder jaar 500.000 euro te kunnen besparen.
Provinciale Staten
Uiteindelijk beslist Provinciale Staten definitief over de komst van de nieuwe veerboot.