Geersdijk: centrum voor...pompoenen! (video)

Geersdijk: centrum voor...pompoenen! (video)
Geersdijk: centrum voor...pompoenen! (video) © OZ
Pompoenen Halloween

Extra pompoenen

GEERSDIJK - Bij de Pompoenwinkel in Geersdijk zijn afgelopen voorjaar meer pompoenen ingezaaid dan het jaar daarvoor. "Het zijn er duizenden," zegt Annelies Prins van de winkel. "We hebben dit jaar meer Halloween- en sierpompoenen gezaaid en minder eetbare. Maar we merkten eigenlijk direct na het oogsten in september al dat we nog tekort komen om aan alle vraag te kunnen voldoen."
© OZ

Een maatje te groot

Het pompoenbedrijf zal volgend jaar meer land met pompoenen inzaaien om zo min mogelijk bestellingen mis te lopen. "We kregen net na het inzaaien afgelopen mei de vraag van een groot pretpark of we 1000 Halloweenpompoenen konden leveren. Dat ging dus niet. De vraag is groter dan we op dit moment aankunnen, dus we gaan uitbreiden," aldus Prins.

Alle soorten, kleuren en maten

Het erf van de boerderij staat in deze tijd van het jaar vol kisten met 50 verschillende soorten pompoenen. Vooral de sierpompoenen zijn er in alle kleuren en maten. De speciale Halloweenpompoen leent zich volgens Prins het beste om uit te hollen tot afschrikwekkende Halloween versiering. "Die is wat zachter dan een eetbare pompoen en daardoor ook makkelijker uit te snijden".
© OZ