'Drugsdealers bedreigen inwoners Vlissingen' (video)

Verplaatsing drugsoverlast Vlissingen 1
VLISSINGEN - Boulevard
Volgens bewoners en politieke partijen zijn de dealers inmiddels uitgezwermd naar de Scheldestraat, de Hobeinstraat, het Van Nispenplein en de Nieuwstraat achter de coffeeshop op het Bellamypark. Ook zou er nu worden gedeald voor het dichtgetimmerde hotel Britannia aan de Boulevard.
Bedreigd
Inwoners die dealers aanspreken, worden volgens de Lokale Partij Vlissingen (LPV) bedreigd. "Ik heb gehoord dat een poging is gedaan om iemand aan te rijden. Ik heb zelf met die mensen gesproken en ze zijn doodsbang", vertelt fractievoorzitter Weug van de LPV, de grootste partij in de Vlissingse raad. Volgens Weug zijn er meer ruzies op straat tussen dealers en omwonenden.  
© OZ
Overlast
Eén van de plaatsen waar dealers naar zijn uitgeweken na het schoonvegen van de Aagje Dekenstraat, is het Van Nispenplein in de stad. Dealers zouden daar zaken doen op een basketbalveld, dat verscholen ligt achter bosjes. Een aantal omwonenden geeft aan bang te zijn voor de dealers. "Ze rijden met brommertjes expres rakelings langs je heen." Ook zijn er flessen tegen gevels gegooid. 
Drugskoeriers
Andere omwonenden storen zich aan overlast van langsfietsende en - rijdende drugskoeriers, geluidsoverlast en afval die achterblijft. "We wonen hier in een kinderrijke buurt. Ik vind het een eng idee dat kinderen hier spelen en van alles vinden", aldus een omwonende. 
Actie
De gemeenteraad drong deze zomer aan op optreden in de Aagje Dekenstraat, waar regelmatig openlijk werd gedeald. Nu de dealers zich over het centrum hebben verspreid, willen lokale partijen als de LPV en Progressief Ondernemend Vlissingen (POV) dat de gemeente opnieuw optreedt. "Het probleem zien we alleen maar toenemen", zegt LPV-fractievoorzitter Weug.