Jarige Woodworks heeft een gezellig kantoor

Jarige Woodworks heeft een gezellig kantoor
Jarige Woodworks heeft een gezellig kantoor © OZ

Bezetting

OOST-SOUBURG - Bezetting
Woodworks speelt in een akoestische bezetting, bestaande uit Hans van der Werf (accordeon, gitaar, contrabas, zang), Mario Hillebrand (gitaar, zang) en Marco Blom (percussie, zang). Daarmee onderscheidt de band zich meteen van andere coverbands.  Marco: "Geen drums, maar percussie, geen elektrische gitaren en versterkers. En dat je dan toch festival Hrieps helemaal los krijgt, dat is vrij uniek." 
Hobbybandje
Woodworks is gestart als hobbybandje en vervolgens aardig uit de hand gelopen. Hans: "In de afgelopen vijf jaar is het alle kanten opgegaan. We hebben moeten zoeken. Ik kwam natuurlijk uit de The Old Firm, dus iedereen dacht al te weten hoe het zou klinken. Ik zei vanaf het begin: het gaat anders zijn. Binnen vijf jaar hebben we daar onze eigen weg in gevonden." 
Muzikaliteit
Ondanks verschillen in muzikale smaak, komen de bandleden er altijd wel uit. Mario: "Oefenen doen we niet meer. Als je ineens iets van The Doors moet spelen is er een grote kans dat we het niet kennen. Dus maken we er wat van aan de hand van de akkoordenschema's. Daar is wel muzikaliteit voor nodig." Marco: "Je gaat er automatisch een eigen invulling aan geven en dan komt er iets heel tofs uit. Zo houd je het interessant voor jezelf."
Hoogtepunt
Terugkijken op de afgelopen vijf jaar is leerzaam, volgens Hans. Een hoogtepunt uit het afgelopen jaar was spelen op het hoofdpodium van festival Hrieps: "Dat was ontzettend gaaf. Zo dichtbij voor veel bekenden te spelen."
Woordworks VOOR INTERNET

Repertoire
Komt er ooit een album met eigen repertoire van Woodworks? Mario: "Aan de ene kant lijkt het me leuk, als iedereen zoals nu meezingt met Sex on Fire van Kings of Leon, maar dan met eigen werk. Aan de andere kant is wat we nu doen entertainment en dat betekent heel veel spelen. Eigen werk maken schiet er dan bij in."
Reizen
De agenda van Woodworks is bomvol. Hans heeft daar in het begin veel werk in gestoken. Door de naamsbekendheid is het verder gaan rollen. Hans: "Als je aan toeristen uit het publiek je kaartje geeft, dan is de kans groot dat je weer uitgenodigd wordt voor een optreden ergens anders. Het vele reizen is geen probleem: "Over het algemeen is het onderweg altijd leuk. We hebben een gezellig kantoor."
Feestje
Het feestje van het vijfjarig jubileum is een maand uitgesteld wegens het aanstaande vaderschap van Marco. Hans: "We hebben het plan om in november muzikanten uit te nodigen op een leuke plek in Vlissingen. Daar gaan we het vieren met een drankje en een dansje." Marco: "We hebben de smaak goed te pakken, dus nu maar zo doorgaan!"