Plan om Waterdunen vlot te trekken (video)

Plan om Waterdunen vlot te trekken (video)
Plan om Waterdunen vlot te trekken (video) © Omroep Zeeland / Pieter de Bruijne
interview Ben de Reu

Oplossingen

MIDDELBURG - De afgelopen maanden heeft de provincie hard gezocht naar oplossingen. Ook zijn alle risico's in kaart gebracht. Nu alles op een rij is gezet, blijkt dat de provincie nog 3,7 miljoen euro bij moet leggen om het project grotendeels volgens plan uit te voeren.

Veel groter tekort

Maar eigenlijk was het tekort voor Waterdunen veel groter dan de 3,7 miljoen die nu onder de streep overblijft voor de provincie. De financiële schade voor de provincie blijft beperkt omdat ook het Rijk 3,75 miljoen euro extra meebetaalt. Bovendien wordt het project ook wat soberder uitgevoerd dan de bedoeling was.

Minder luxe

De boulevard bij het vakantiepark dat Molecaten in Waterdunen bouwt, wordt minder luxe dan de bedoeling was. Zo worden er geen dijkterrassen meer aangelegd. Ook worden de wandelpaden in het nieuwe natuurgebied niet geasfalteerd. Daarmee bespaart de provincie nog eens twee miljoen euro. Het voorstel moet nog worden voorgelegd aan Provinciale Staten. 
Interview Ben de Reu over versobering Waterdunen
Koning Willem-Alexander
Verantwoordelijk gedeputeerde Ben de Reu is weer voorzichtig optimistisch over het project: "Je weet natuurlijk nooit wat er nog kan gebeuren, maar met dit voorstel kunnen we Waterdunen weer grotendeels vlot trekken." Het is de bedoeling dat Waterdunen in augustus 2018 klaar is. De Reu wil Koning Willem-Alexander uitnodigen voor de openingshandeling.
Molecaten
Waterdunen is een project in West-Zeeuws-Vlaanderen waarbij de kust is versterkt en een nieuw natuurgebied wordt aangelegd. Ook bouwt recreatieondernemer Molecaten er vakantiehuisjes en een hotel. De uitvoering van Waterdunen was begroot op 200 miljoen euro. 
Luister hier naar de radiobijdrage van politiek verslaggever Ferdinand Koppejan:
ITEM oplossing waterdunen